Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Nezamestnanosť v Únii v marci klesla, najnižšia bola v Česku a Poľsku












3.5.2024 (SITA.sk) - Miera nezamestnanosti v eurozóne podľa sezónne upravených údajov sa v marci medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 6,5 percenta. Medziročne sa však zmenšila, keďže v marci 2023 bola na úrovni 6,6 percenta. V rámci celej Európskej únie nezamestnanosť v marci medzimesačne klesla na 6 percent z februárových 6,1 percenta.

Medziročne sa však nezmenila, keďže v marci 2023 bola 6 percent. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa nezamestnanosť v marci znížila medzimesačne aj medziročne. V marci totiž klesla na 5,4 percenta z februárovej úrovne 5,5 percenta. V marci minulého roka bola slovenská nezamestnanosť 6 percent.

Najnižšia miera nezamestnanosti bola v marci v Českej republike (2,9 %), Poľsku (2,9 %) a v Slovinsku (3,1 %). Najvyššia nezamestnanosť v marci trápila Španielsko, kde bola na úrovni 11,7 percenta. Na ďalších najhorších priečkach v oblasti nezamestnanosti boli Grécko (10,2 %) a Švédsko (8,3 %).





Viac k témam: Eurostat, Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť, Nezamestnanosť v Európskej únii (EÚ), Nezamestnanosť v SR, štatistický úrad Európskej únie
Zdroj: SITA.sk - Nezamestnanosť v Únii v marci klesla, najnižšia bola v Česku a Poľsku © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia